Bijeg od nepoznatog | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Bijeg od nepoznatog

Teatar &TD ovogodišnju kazališnu sezonu zatvara premijerom predstave Katalonac.

14.06.2018 - 15.06.2018 , Zagreb - Teatar &TD

Katalonac (foto: Damir Žižić)

Premijerna izvedba predstave Katalonac autora i redatelja Ivana Penovića održat će se u četvrtak 14. lipnja u 20 sati u Teatru &TD.

Riječ je o novoj koprodukciji umjetničke organizacije RUPER i Teatra &TD koja je nakon predstave Prijeđanje vublike ponovno okupila mlade muške kazališne snage Matiju Čigira, Domagoja Jankovića, Karla Mrkšu, Pavla Vrkljana, Bernarda Tomića i Filipa Triplata. Ulaz je isključivo s pozivnicom, a repriza je na rasporedu 15. lipnja.

Predstava se bavi pitanjem bijega, ne postavljajući pitanje kako ili gdje pobjeći nego kao problem postavlja nepoznavanje onoga od čega se bježi. Ta problematika promatra se iz vizure jednoga studentskog stana, prostora u kojem je vrijeme izgubilo značenje, u kojem svaki problem vodi ignoriranju istog, prostor koji je pun nevidljivih ljudi koji čine party. Predstava nastoji njegovati tekstualnu improvizaciju i postavljati izvedbene postupke mainstream showa kao početnu točku kritičnosti i humora.

Režiju i tekst potpisuje Ivan Penović, dramaturška suradnica je Franka Perković, za scenografiju je odgovoran Filip Triplat, glazbu su radili Karlo Mrkša i Filip Triplat, oblikovanje svjetla radio je Elvis Butković, video Ivan Penović, oblikovanje vizuala 2Dizajnera, foto i video dokumentacija Damir Žižić, a producent je Danijel Popović.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 12.06.2018