Bijela soba | kulturpunkt

Najave Performans

<

Bijela soba

U sklopu T-HT Laba, u prostoru za povremene izložbe MSU-a bit će održan performans i razgovor s umjetnicom Valentinom Stepan.

13.03.2013 - 14.03.2013 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti

U srijedu, 13. ožujka u 17 sati, u prostoru za povremene izložbe Muzeja suvremene umjetnosti, razgovoru s umjetnicom Valentinom Stepan prethodit će izvedba performansa.

Umjetnica je potaknuta iskustvom studentskog načina života, stalnim seljenjem te dobrim i lošim poznanstvima stvorenima tijekom podstanarstva, uvidjela koliko je bitan "dom" kao određeno duhovno utočište. Ambijent je kopija podstanarske sobe koja je bila takvo utočište, ali od stvarnog prostora razlikuje se materijalom – bijelim pletivom. Kroz proces tkanja niti dočarano je ispreplitanje čovjeka i prostora, dodir tijela s prostorom, pri čemu se taj odnos opisuje kao topao, siguran i uredan – kakva je vizualno i sama soba. Očice pletiva svjedoče o procesu i kontinuitetu rada, ali i životnih faza unutar istog prostora. Ambijent je nastao kao diplomski rad mlade umjetnice te je bio izveden i kao performans.

Valentina Stepan rođena je 1987. u Rijeci. Godine 2011. završila je studij primijenjene umjetnosti na riječkoj Akademiji. Do sada je izlagala na sedam samostalnih i više od dvadeset skupnih izložbi. Dobitnica više nagrada i priznanja, članica je Hrvatskog dizajnerskog društva od 2011. godine.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 12.03.2013

VEZANE VIJESTI

Pletenje života

Prošlog mjeseca postavljena u Galeriji O.K. u Rijeci, izložba Propitivanje opne dodira tijela i prostora Valentine Stepan, u 2012. bit će predstavljena splitskoj i zagrebačkoj publici