Bilježenje mediteranskog načina života | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Bilježenje mediteranskog načina života

U okviru Filmskog četvrka, projekcija iz nacionalne zbirke Hrvatskoga filmskog arhiva, prikazuju se filmovi mediteranske tematike redatelja Branka Belana.

19.04.2018 , Zagreb - Hrvatski državni arhiv
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 19. travnja u 18 sati u Hrvatskom državnom arhivu u okviru Filmskog četvrka, projekcija iz nacionalne zbirke Hrvatskoga filmskog arhiva, prikazuju se filmovi na temu Mediteranski prizori Branka Belana.

Iako se ponajprije profilirao kao filmski teoretičar i redatelj, Branko Belan, inače doktor prava, poznat je i kao književnik. Autor je nekoliko romana i zbirki priča, nerijetko ZF tematike. 

Rodom s Brača, ostvario je i niz dokumentarnih filmova na temu mediteranskog načina života, a program nadolazećeg Filmskog četvrtka nastojat će pružiti uvid u taj dio stvaralaštva jednog od najcjenjenijih hrvatskih redatelja. Tom će prigodom biti prikazani Tunolovci (1948., 15 min), Jesen na otoku Braču (1957., 14 min), Vjekovi Hvara (1959., 12 min) i Mediteranski prozori (1960., 10 min), nakon kojih će osvrt ponuditi filmolog Tomislav Šakić.

Ulaz na projekcije je besplatan.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 13.04.2018