Bilježnica za javni prostor | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Bilježnica za javni prostor

Umjetnica Ana Elizabet u Zagrebu predstavlja svoju knjigu Realizirani i nerealizirani radovi u javnom prostoru (1997 – 2014.).

17.09.2015 , Zagreb - Galerija VN

FOTO: Chris Blakely

  • A
  • +
  • -

Ovu dvojezičnu publikaciju koja je zamišljena kao radna bilježnica o realiziranim i nerealiziranim radovima mišljenim za javne prostore će predstaviti autori tekstova Silva Kalčić, Ružica Šimunović i Saša Šimpraga, te umjetnica Ana Elizabet. Moderator susreta je Srđan Sandić.

Autorica opsežnog uvodnog teksta je Ružica Šimunović koja u svom tekstu daje pregled cjelokupnog opusa Ane Elizabet. Središnji dio publikacije čini razgovor urednika Saše Šimprage s autoricom u kojem se dotiču njenih pojedinačnih radova, ali i njihovih zajedničkih projekata kao što su npr. projekt 1POSTOZAUMJETNOST, platforma 1POSTOZAGRAD te prijedlog Zagrebačkog fonda za umjetnost u javnom prostoru. Silva Kalčić, Cornelia Offergeld Aleksandar Hut Kono, autori su tekstova koji se bave pojedinačnim projektima umjetnice.

Ana Elizabet (1969.) diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču 1998. godine. Izlaže od 1998. godine na 20 samostalnih izložbi u galerijskim i javnim prostorima, te više skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Nagrađena je Nagradom Fondacije Theodor Körner (1998.) i Meisterschulpreis (1988.)  Živi i radi u Zagrebu.

Promocija će biti održana u četvrtak, 17. rujna, u Galeriji VN, s početkom u 19 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 15.09.2015