Bitch!Dyke!Faghag!Whore! | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Bitch!Dyke!Faghag!Whore!

Seks-pozitivan feministički show o seksu i cenzuri u sklopu Queer Zagreb Sezone pogledajte u Pogonu Jedinstvo.

20.04.2013 - 21.04.2013 , Zagreb - Pogon Jedinstvo
  • A
  • +
  • -

Deseci tisuća ljudi diljem svijeta vidjeli su poznati seks-pozitivan feministički show o seksu i cenzuri Bitch!Dyke!Faghag!Whore! od njegovog nastanka 1990. godine. Zbog cenzorskog djelovanja senatora Helmsa, B!D!F!W! uspostavio je erotski ples kao feminističku umjetničku formu te utemeljio začetke pokreta Neo Burleske, dok se komičarska kritika kulture u predstavi obračunala sa separacijom i izolacijom po osnovi razlika u rasi, etnicitetu, seksualnim identitetu i ekonomskom statusu.

Nakon 12 godina iznimno uspješan revival na Outfestu u Los Angelesu 2006., dokazao je kako je B!D!F!W! bio daleko ispred svoga vremena. Godine 2012. Penny Arcade i njezina trupa britanskih erotskih plesača osvojili su London s 46 rasprodanih nastupa, što je zajedno s iznimnim reakcijama medija dokazalo kako je B!D!F!W! još relevantniji no što je bio 90-ih, pa ga zato valja pogledati i na domaćem terenu.

Penny Arcade je međunarodno prepoznata spisateljica, pjesnikinja, glumica, redateljica, posebice poznata po svojim složenim i dugotrajnim izvedbama. Njezin unikatan glas i magnetična scenska pojavnost osigurali su joj međunarodnu prepoznatljivost daleko izvan granica SAD-a. S umjetničkom karijerom duljom od 40 godina, Penny Arcade jedinstvena je figura američke nezavisne scene, a u svom se djelovanju fokusirala na drugog te na autsajdere, pružajući glas marginaliziranima te proklamirajući inkluziju i zajedništvo kao misiju izvedbenih umjetnosti. Njezine brojne kazališne inovacije ušle su u mainstream izvedbenu praksu kako u SAD-u, tako i diljem svijeta.

Bitch!Dyke!Faghag!Whore! pogledajte 20. travnja u 21 sat u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo. Cijena je ulaznice 70 kuna, a u nju je uključena i konzumacija pića.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 16.04.2013