Biti nezavisan i uspješan | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Biti nezavisan i uspješan

U net. kulturnom klubu mama, na primjerima projekata udruge Come2music, saznajte kako biti nezavisan, a uspješan koristeći DIY koncept.

03.10.2013 , Zagreb - net.kulturni klub mama
  • A
  • +
  • -

Danas, u 21. stoljeću, medijskim i tehnološki napredak omogućuje našim umotvorinama da se lakše pretvore u djelo i pronađu put do krajnjeg korisnika. No, je li to zaista tako? Glazbenici, pisci, pjesnici, publicisti, fotografi, mnogi od njih danas nisu u mogućnosti naći izdavača zbog ograničenog proračuna istih, a tu je i žestoka konkurencija koja radi isto što i mi. Za sve je potreban novac, da li je uopće moguće danas izdati CD, knjigu, zbirku poezije ili organizirati izložbu ako nemaš novca ni izdavača koji će uložiti u tebe? Kako je moguće funkcionirati kao umjetnik ako si prepušten samom sebi? Koliko je moguće biti samostalan i uspješan?

Naposljetku, kako u sveopćem kaosu kojim je kulturno tržište preplavljeno svratiti pozornost korisnika na sebe? Zašto bi netko čitao baš tvoju knjigu, slušao tvoju glazbu ili se divio baš tvojoj fotografiji?

O konceptu stvaranja po principu "uradi sam" govorit će mladi redatelj, izdavač, putopisac i publicist Matej Perkov. Tijekom predavanja u četvrtak, 3. listopada, u 19 sati u net. kulturnom klubu mama, koristit će se primjeri uspješnih projekata proizašlih iz udruge nove urbane kulture Come2music iz Zagreba.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 30.09.2013