Black | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Black

U Zagrebačkom plesnom centru održat će se premijera plesno-vizualne projekcije Black čije su autorice Martina Nevistić i Iva Korenčić iz umjetničke organizacije O.N.E.

28.09.2012 - 29.09.2012 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

U projektu Black, autorice Martina Nevistić i Iva Korenčić kroz medij filma i plesa propituju mogućnost poništavanja emitiranja značenja ponekad i kontradiktornim postupcima otuđenja, izbjegavanja svakodnevne logike, repeticije, gomilanja i minimaliziranja. No, Black ne znači potpuno crnilo, mrak, niti prazan kadar, niti apsolutnu tišinu, ni dokidanje svake vizualne ili auditivne senzacije, već retoričku igru povećane i smanjene gustoće informacija kojima se sustavno pokušava "zacrniti" značenje, istovremeno odvodeći gledatelja na putovanje estetiziranim svijetom pomaknute logike sna. 

Martina Nevistić samostalna je umjetnica i osnivačica O.N.E. umjetničke organizacije, članica je i Zagrebačkog plesnog ansambla. Iva Korenčić studentica je snimanja i fotografije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, te je ko-autorica projekta O.N.E. Iva i Martina umjetnice su u rezidenciji u Zagrebačkom plesnom centru

Izvedbe su najavljene za petak, 28, rujna i subotu, 29. rujna u 21 sat, a ulaz je besplatan

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 19.09.2012