Blijede li sjećanja | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Blijede li sjećanja

Fotografska serija Nives Milješić I kad ti kažu da ne možeš, uvijek možeš usko je vezana uz bolest oca i mogućnost njegova odlaska.

23.10.2017 - 28.10.2017 , Zagreb - Galerija SPOT

Otvorenje diplomske izložbe Nives Milješić I kad ti kažu da ne možeš, uvijek možeš i razgovor s autoricom održat će se u ponedjeljak, 23. listopada, u 19 sati u Galeriji Spot, Ured za fotografiju.

Fotografska serija I kad ti kažu da ne možeš, uvijek možeš usko je vezana uz bolest oca, mogućnost njegova odlaska, te straha da će sjećanje na njega izblijedjeti. Jedan od ciljeva ovog fotografskog rada, koji se nastavlja na moje druge serije fotografija obitelji, jest osvijestiti mogućnost za stvaranje drugačijeg obiteljskog albuma, baziranog na dosljednijem narativu i proizašlog iz potrebe za što detaljnijim pamćenjem teških životnih, ali i sretnih trenutaka, kao i uvjerenja kako je to jedini način da dokumentiram intenzitet jednog odnosa, neizbježno produbljenog tim trenutkom.

Nives Milješić rođena je 1989. u Zagrebu. Završila je preddiplomski studij snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i trenutno je apsolventica na katedri za fotografiju. 

Izložba je otvorena do 28. listopada.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 23.10.2017