Blokada | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Blokada

Blokada Igora Bezinovića osvojila je nagradu publike i žirija za najbolji dokumentarni film na 21. Danima hrvatskog filma a možete je pogledati u Dokukinu.

26.04.2012 - 29.04.2012 , Zagreb - Dokukino Croatia
  • A
  • +
  • -

Film Blokada nastao je u koprodukciji Restarta i Factuma. Radi se o jedinstvenom pogledu iznutra u najduži, najbrojniji i politički najznačajniji studentski prosvjed na ovim prostorima od 1971. godine koji je započeo u travnju 2009. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a čiji je Bezinović bio i aktivni sudionik. Borba protiv komercijalizacije obrazovanja i blokada nastave na Filozofskom trajala je 34 dana, pobuna se proširila na više od 20 fakulteta diljem zemlje, a studenti su postali relevantan politički subjekt. Redatelj je pratio sve, od ushićenih pripremnih sastanaka i blokiranja nastave do prvog umora, kroz intimne situacije i međusobne noćne rasprave, od prvotne podrške većine članova fakultetskog vijeća do okretanja leđa tih istih profesora uz pokušaj studenata da dođu do skrivenog ministra obrazovanja.

Blokada će se naći na platnu Dokukina u četvrtak 26. travnja te 28. i 29. travnja u 19 sati. Cijena ulaznice je 15 kuna.

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 23.04.2012