Blues i slobodna improvizacija | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Blues i slobodna improvizacija

U sklopu Začarane Močvare uz pratnju bubnjara Gustava Nandayape i hrvatskog free jazz trija G.A.P. nastupa američki gitarist i kantautor Todd Clouser.

08.11.2018 , Zagreb - Močvara

U četvrtak, 8. studenog u sklopu programa Začarana Močvara nastupa američki gitarist i kantautor Todd Clouser.

Clouser u Močvaru dolazi nakon što je sezonu programa otvorio Billy Martin, s kojim je surađivao u različitim oblicima. U svojoj glazbi objedinjuje rock, jazz, blues, spoken word i improviziranu glazbu. Sa bendom A Love Electric nastupao je diljem svijeta, a kao solo glazbenik svirao je uz bok istaknutim imenima kao što su John Lurie, John Zorn, Flea, Cyro Baptista, John Medeski, Keb Mo i drugi.

Rođen u Minneapolisu u Minnesoti, Clouser je odrastao putujući SAD-om i prateći svoje omiljene izvođače, pišući i samostalno izdavajući glazbu i poeziju. Uslijedilo je potpisivanje ugovora s Ropeadope Records za njegovo prvo samostalno izdanje naslovljeno A Love Electric. Tijekom sljedećih godina pridružuju mu se i protagonisti njujorške scene Steven Bernstein, Cyro Baptista i Billy Martin.

U Močvari će ga pratiti meksički jazz bubnjar Gustavo Nandayapa i hrvatski free jazz trio G.A.P. koji čine Jerko Valdevit (tenor saksofon), Luka Peršić (alt saksofon, flauta) i Maroje Peršić (kontrabas).

Začarana Močvara je projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.

Vrata kluba otvaraju se u 21 sat, početak kocerta je predviđen za 22 sata, a ulaz se naplaćuje po cijeni od 30 kuna.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 06.11.2018