Bogat program za sve uzraste | kulturpunkt

Najave Festival

<

Bogat program za sve uzraste

Udruga Filmaktiv organizira drugo izdanje ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama pod nazivom Film svima.

28.09.2017 - 29.09.2017 , Rijeka - Filodrammatica

Maša Drndić, Polazište za čekanje, 2013.

  • A
  • +
  • -

Udruga Filmaktiv nakon uspješnog prvog izdanja ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama pod nazivom Film svima, u drugom izdanju donosi bogati program za sve uzraste te poziva sve zainteresirane u četvrtak i petak, 28. i 29. rujna u prostor velike dvorane Filodrammatica (Korzo 28/1). Filmovi su prilagođeni za gluhe i nagluhe osobe. Ulaz na projekcije slobodan je za sve zainteresirane.

Program Film svima uključuje relevantne hrvatske dokumentarce i igrane filmove u kojima će zajednički moći uživati svi bez obzira na oštećenje sluha. Ovogodišnji program uključuje dokumentarni film riječke redateljice Maše Drndić, Polazište za čekanje, nastao 2013. u produkciji Filmaktiva koji je na programu u četvrtak, u 19 sati. Drugi dan drugog izdanja započinje ovogodišnjom uspješnicom, filmom Uzbuna na Zelenom Vrhu, redateljice Čejen Černić, koji je do sada pogledalo više od 200.000 gledatelja. Film nastao u produkciji Kinorame na programu je u petak, 29. rujna u 13.30 sati. Film svima u četvrtak u 19 sati zatvara nagrađivani dokumentarac, Lijepo mi je s tobom znaš, redateljice Eve Kraljević, nastao u produkciji Hulahopa.

Film svima, projekt koji udruga Filmaktiv provodi u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Rijeka, ima za cilj prilagodbu audiovizualne kulture osobama s oštećenjem sluha.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 26.09.2017