Bogatstvo svakog od nas | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Bogatstvo svakog od nas

Prve epizoda serije scenskih događanja za djecu "Ja pa ti pa mi" poziva na (raz)govor o samoći i prijateljstvu, komunikaciji i nesporazumima, o suživotu kroz prihvaćanje drugog i drugačijeg.

12.11.2016 , Zagreb - Centar za kulturu i informacije Maksimir
  • A
  • +
  • -

Izvedba Stranaca, prvog u nizu scenskog događanja za djecu, zakazana je u subotu, 12. studenog u 15 sati, u Centru za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18). 

Epizoda Stranci, kao dio serije Ja pa ti pa mi, poziva na (raz)govor o samoći i prijateljstvu, komunikaciji i nesporazumima, o suživotu kroz prihvaćanje drugog i drugačijeg, uviđanje svojih i tuđih vrlina te bogatstva koje svatko od nas donosi zajednici sa svime što jest i s umijećima koje posjeduje.  

Ja pa ti pa mi je serija interaktivnih, interdisciplinarnih scenskih događanja za djecu predškolskog i ranijeg osnovnoškolskog uzrasta. Nastaje kao plod suradnje vizualne umjetnice Tonke Maleković, glazbenice Lane Juranić i plesne umjetnice Zrinke Šimičić Mihanović te kao nastavak višegodišnjeg istraživačko-edukativno-izvedbenog projekta za djecu (i odrasle) Od balona do slona, kojeg Multimedijalna koliba provodi od 2014. godine. Pored spomenute trojke, dio autorskog tima epizode Stranci je i plesna umjetnica i glazbenica Nastasja Štefanić.

Prije tri godine projekt Od balona do slona pokrenut je s ciljem istraživanja novih oblika učenja o umjetnosti i kroz umjetnost te širenja interesa za suvremene umjetničke izraze, osobito kod mlađe populacije. Naglasak je, od samog početka, na interdisciplinarnom pristupu, improvizaciji i poticanju aktivnog sudjelovanja polaznika/gledatelja u kreativnom procesu.

Nakon što je projekt dvije godine razvijan kroz različite, prvenstveno radioničke formate - za djecu i roditelje, u interijeru, u javnom gradskom prostoru itd. – kroz seriju scenskih događanja Ja pa ti pa mi želi dosadašnja iskustva staviti u službu izvedbe kao kolektivnog kreativnog događaja.

Ulaz je besplatan, ali zbog ograničenog broja mjesta ulaznice je potrebno rezervirati putem elektroničke pošte.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 08.11.2016