Bolest kao pobuna tijela | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Bolest kao pobuna tijela

Šahtofonija Kašalj Čovjek bavi se poimanjem zdravlja te istražuje iskustvo strukturirano sviješću o bolesti koje uvjetuje ljudsko ponašanje i odnos prema životu i smrti. 

15.05.2018 , Zagreb - Pogon Jedinstvo

FOTO: Pogon / Flickr

  • A
  • +
  • -

U utorak, 15. svibnja u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo održava se novo izdanje Šahtofonije pod nazivom Kašalj čovjek u izvedbi Damira Bartola Indoša i Tanje Vrvilo. Koncert organiziraju DB Indoš Kuća ekstremnog muzičkog kazališta i KUM - kazalište u Močvari

Kako stoji u najavi organizatora, "politika rada temelji se na prisvajanju fragmenata Burroughsove pjesme i njihovim naseljavanjem cut up teksta iz medicinskog žurnala s opisom simptoma ljudskog kašlja. Bolest postaje pobuna koja se događa kada nešto počne krivo funkcionirati, po načinu svojega pojavljivanja bolest je predmet, nešto što pruža otpor koji treba slomiti za razliku od zdravlja kojeg nismo stalno svjesni, koje izmiče našoj pažnji i prepušta se samozaboravu."

Rad se bavi pojmom značenja zdravlja, kao i stavova prema životu i smrti, izazvanih osjećajem ljutnje prema poimanju smrtne bolesti kao označenog neprijatelja. Šahtofonija Kašalj Čovjek je iskustvo strukturirano sviješću o bolesti, opažajni mehanizam kodiran sjećanjima, emocijama i ponašanjima, osviješten na način postojanja unutar mreže stanja u kojem je stanje bolesti uopće moguće.

Ulaz na izvedbu je slobodan. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 09.05.2018