Bolje razumijevanje dramskih mehanizama | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Bolje razumijevanje dramskih mehanizama

U sklopu programa SFenarističke radionice, scenaristica Irena Krčelić vodi Scenarističke gledaonice namijenjene svima koje zanima televizijska scenaristika.

10.02.2018 - 03.03.2018 , Zagreb - Crni mačak, Zagreb - Društvo za znanstvenu fantastiku SFera

Pod vodstvom scenaristice Irene Krčelić odvijaju se Scenarističke gledaonice na primjerima popularnih televizijskih serija. Gledaonica je namijenjena svima koje zanima televizijska scenaristika bez obzira pišete li, analizirate, cjepidlačite ili se samo opuštate prateći TV serijale.

Odvija se utorcima navečer i subotama popodne u Zagrebu, u prostorijama Društva za znanstvenu fantastiku SFera te gejmerskog caffea Crni mačak kao javni dio programa SFenarističke radionice.

"U pravilu gledaonice započinjemo gledanjem završetka odabranog djela, zatim razgovaramo o tome što nam struktura kraja govori o mogućem početku i sredini priče te izdvajamo glavne linije radnje i ispreplićemo ih u križaljku, potpomažući se maštom ukoliko nam fabula TV serije nije poznata.

I na kraju - pogledamo početak i sredinu da provjerimo jesmo li dobro pohvatali sve elemente, oko čega se nekad složimo, a nekad posvađamo, a sve to radi boljeg razumijevanja dramskih mehanizama koji pogone žanrovske serijale", stoji u najavi događaja.

Prva iduća gledaonica koja obrađuje seriju Stranger Things scenarista Matta i Rossa Duffera, održava se u subotu, 10. veljače u 17 sati u Crnom mačku

U utorak, 13. veljače u 20 sati u Društvu za znanstvenu fantastiku SFera obrađuje se prva epizoda serije Game of Thrones scenarista Davida Benioffa i Daniela Bretta Weissa.

U subotu, 17, veljače u 17 sati u Crnom mačku obrađuje se prva epizoda serije Altered Carbon scenaristkinje Laete Elizabeth Kalogridis.

U subotu, 24. veljače u 17 sati u Crnom mačku obrađuje se prva epizoda serije YORDSKOTT, za koju scenarij potpisuju Henrik Björn, Alexander Kantsjö i Fredrik T. Olsson.

U utorak, 27. veljače u 20 sati u Društvu za znanstvenu fantastiku SFera obrađuje se prva epizoda serije 3% scenarista Pedra Aguilere

U subotu, 3. ožujka u 17 sati u Crnom mačku obrađuje se prva epizoda serije HAPPY, za koju scenarij potpisuju Grant Morrison i Brian Taylor.

Upad je slobodan, a prethodna najava nije potrebna. 

Više o programu potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 07.02.2018