Bolne točke naše stvarnosti | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Bolne točke naše stvarnosti

Umjetnički kolektiv Montažstroj najavljuje posljednju izvedbu predstave A gdje je revolucija, stoko? u ovoj sezoni. 

25.05.2015 , Zagreb - Zagrebačko kazalište mladih
  • A
  • +
  • -

A gdje je revolucija, stoko? propituje komodifikaciju društvenog bunta koju je iznjedrio glazbeni album Paket aranžman i jugoslavenski novi val iz 80-ih godina prošloga stoljeća. A gdje je revolucija, stoko? povezuje 30 godina naše zajedničke stvarnosti od vremena kada se još mislilo da glazba i umjetnost mogu doprinijeti društvenim promjenama, do danas, kada je diktat profita opće mjesto društvenog konsenzusa. Ova poučna predstava razgolićuje mehanizme cenzure i autocenzure uvjetovane nezasitnom željom za novcem, propitujući spremnost svakoga od nas pojedinačno da damo svoj zalog revolucionarnoj promjeni društva.

Kombinacija elektronske glazbe i frenetičnog plesa, dokumentarnog teatra i društvenog angažmana, na svim je dosadašnjim izvedbama predstave izmamila ovacije publike. Montažstroj vas poziva da mu se pridružite na zadnjoj izvedbi u ovoj sezoni 25. svibnja u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Predstavom A gdje je revolucija, stoko? ujedno se i zaključuje obilježavanje četvrt stoljeća djelovanja umjetničkog kolektiva Montažstroj. U predstavi sudjeluju Buga Klara Blanuša, Andreja Dodig, Nataša Mihoci, Konrad Mulvaj i Ante Perković.

Nakon zadnje zagrebačke izvedbe Montažstroj nastupa 27. svibnja na Festivalu Prelet u Ljubljani, festivalu koji nudi presjek najupečatljivijih kazališnih izvedbi koje potiru konvencionalne kazališne prakse.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 04.03.2015