Boraveći nigdje | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Boraveći nigdje

Izložba Labirint Nives Vuglec Antolić predstavlja prostornu instalaciju koja promatrača postavlja u bezvremenski trenutak.

21.09.2015 - 26.09.2015 , Zagreb - Greta

"Fizičkim ulaskom u sam rad, prostornu instalaciju od 4×2 m2 promatrač pomoću optičkih iluzija psihološki ulazi u novi prostor u kojem mjesto i vrijeme ne postoji. Ovdje promatrača dovodim u bezvremenski trenutak u kojem on sam odlučuje gdje i kada se nalazi; u sadašnjosti, prošlosti ili budućnosti. Ono što on vidi presudno je njegovim osjećajima i percepciji samog trenutka. Ovdje nema 'aure' jer djelo je aktivno sada, u ovom trenutku kad promatrač stane ili uđe u isto. 'Ovdje i sada' je trenutno i ponovljivo, a ne jednokratna pojava daljine ma koliko ona bila blizu.

U ovom radu zarobljeni su pojmovi koji ga tvore, a to su: snovi, deja vu, vrijeme, beskrajnost, bezvremensko, sjećanja, miris, okus, dodir, entoptika, ponavljanje, prošlost, sadašnjost, budućnost, nezaustavljivost, slučajnost, poklapanje, ideja, osjećaj, trenutak… Ideja rada bila je ta da ove nezaustavljive pojmove ja zaustavim u svom Labirintu; zaustavljanje doživljenog trenutka u jednom prostoru gdje će isti trajati vječno, a promatrač će sam moći odrediti duljinu trajanja tog trenutka napuštajući ga. Rad Labirint nije preslika samog labirinta i ne predstavlja labirint, već je doživljaj svijeta i okoline koja nas okružuje. Svijet je labirint koji svakodnevno prolazimo i pokušavamo priječi prepreke, nekad na lakši način pa odmah iz prvog pokušaja dođemo do cilja, a nekad na teži način pa završimo u slijepoj ulici. 

Nives Vuglec Antolić, rođena je 1988. godine u Zagrebu. Živi u Krapinskim Toplicama gdje je završila osnovnu školu. Završava Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u Zaboku – smjer grafički dizajn 2007. godine. Upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu – smjer grafika 2008. godine.

Izložba će biti otvorena u galeriji Greta od 21. do 26. rujna.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 22.09.2015