Borba protiv seksizma i ostalih zala | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Borba protiv seksizma i ostalih zala

Punk nedjeljom ugošćuje Contorture iz Švedske koje će pokazati svoju verziju agresivnog D-beat crusta, a društvo će im praviti zagrebački hardcore punxi CC.

11.03.2018 , Zagreb - Attack

Političnost punka nije nikad bila sporna. Uvijek su postojali i postojati će bendovi kojima je primarno svojom glazbom mijenjati svijest, vrištati na probleme, ukazati na nedostatke koje donosi sustav itd. Attackov Punk nedjeljom će tako ugostiti gošće iz Švedske Contorture koje su na europskoj turneji i dakako stati će u Zagrebu kako bi nam pokazale svoju verziju agresivnog D-beat crusta!

Contorture dolaze iz Göteborga i sviraju opaku krastčinu. U ovom bendu se smucaju članice iz Agrimonie, Vicious Irene, a u gotovo desetogodišnjem stažu su snimale sve i svašta, no naglasak je uvijek bio na sirovom D-beatu i feminstičkoj borbi protiv seksizma i ostalih zala.

Društvo će im praviti zagrebački hardcore punxi CC koji predvođeni sjajnim djevojačkim vokalom i političnim tekstovima donose osvježenje na domaćoj DIY punk sceni. CC su upravo snimili prvi EP. Kritika piše samo hvalospjeve za ovaj opaki brzi pomalo metalizirani hardcore punk kojeg također krasi djevojački vokal. Očekujte 30 minuta kaosa i bijesa.

Koncert se održava u nedjelju, 11. ožujka. Početak koncerta očekuje se oko 21.30. sati. Ulaznica je 30 kuna.

.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 07.03.2018