Borba za humaniju ekonomiju | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Borba za humaniju ekonomiju

Pank poduzetnici prva je hrvatska knjiga o društvenom poduzetništvu i uspješnim programima koje nekadašnji aktivisti provode na sjeveru Hrvatske već 15 godina.

02.10.2018 , Zagreb - Café U dvorištu
  • A
  • +
  • -

ACT Grupa, jedna od najaktivniji hrvatskih organizacija civilnoga društva početkom ove godine navršila je petnaest godina rada u zajednici i za zajednicu. Ovu veliku godišnjicu obilježila je i objavljivanjem knjige Pank poduzetnici, koja se zagrebačkoj publici predstavlja u utorak 2. listopada u cafeu U dvorištu (Žerjavićeva 7), s početkom u 19 sati.

Pank poduzetnici autora Roberta Posavca prva je hrvatska knjiga o društvenom poduzetništvu i borbi za humaniju ekonomiju koju bivši aktivisti uspješno vode na sjeveru Hrvatske već petnaest godina. Priča je to o dvojici mladića koji su zajedno s prijateljima i suradnicima pokrenuli desetine inicijative, proveli programe i projekte kojima su obuhvatili preko 100.000 korisnika te osnovali različita društvena poduzeća, koja danas uspješno djeluju.

"Pank poduzetnici je knjiga o poduzetništvu pisana literarnim stilom, zabavna, iskrena i prije svega poučna, a obuhvaća osnivanja i upravljanje različitim oblicima poduzeća, koja imaju snažan društveni utjecaj", navode izdavači.

Na zagrebačkom predstavljanju knjige razgovaraju novinarka i spisateljica Danijela Stanojević, autor knjige Robert Posavec i pank poduzetnik Stjepan Mikec, izvršni direktor ACT Grupe i jedan od glavnih protagonista knjige.

Izdavanje knjige Pank poduzetnici kroz crowdfunding kampanju podržalo je gotovo 300 pojedinaca/ki i organizacija iz Hrvatske i susjednih zemalja. Više o knjizi potražite ovdje

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 28.09.2018