Borba za kulturu slušanja | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Borba za kulturu slušanja

Peto izdanje Plana za bijeg u formi malih radiofonijskih izvedbi predstavlja novi projekt Čuj ovu knjigu kojim se proglašava službeni početak borbe za audio knjigu.

27.10.2018 - 20.11.2018 , Zagreb - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Od 27. listopada do 20. studenog na raznim zagrebačkim lokacijama održava se peto izdanje Plana za bijeg, godišnjeg ciklusa malih radiofonijskih izvedbi u organizaciji Multimedijalne kolibe

Ovogodišnje izdanje Plana za bijeg u formi malih radiofonijskih izvedbi uživo predstavlja novi projekt Čuj ovu knjigu kojim se, kao nastavak borbe za kulturu slušanja, proglašava službeni početak borbe za audio knjigu. Tako se 30. listopada u knjižnici S. S. Kranjčevića predstavljaju ulomci iz prva dva izdanja, Ljubavnog romana Ivane Sajko i Sjećanja šume Damira Karakaša, u izvedbi glumaca Marije Šegvić, Igora Kovača i Živka Anočića.

Program službeno otvara autorski projekt Nikoline Medak, Nine Bajsić i Marina Klišmanića pod nazivom Trag. Riječ je o dijelu izvedbenog projekta koji kroz "proces ostavljanja i gubljenja traga plesnih i pjesničkih umjetničkih praksi istražuje odnos ovih dvaju medija", koji je na programu u subotu, 27. listopada u StudioChekhovu.

Dan kasnije, u Kulturnom centru Mesnička s početkom u 20 sati održava se Večer radiofonijskog ansambla, na kojem publiku očekuju ulomci iz izbora malih i velikih formi nastalih u prvih pet godina radiofonijskog teatra kao i samostalne glazbene projekte njegovih sudionika. Iste večeri prikazuje se i ulomak rada Pričajmo bajke odraslima, male radiofonijske forme u nastajanju..

Premijernom izvedbom predstave Drvo koje je pjevalo 20. studenog u Maloj sceni radiofonijski teatar se po prvi put predstavlja i dječjoj publici. Predstavom o prijateljstvu čovjeka i instrumenta kroz priču o Violini i Violončelu, zatvara se ovogodišnji program Plana za bijeg

Umjetničke ravnateljice petog Plana za bijeg su Nina Bajsić i Pavlica Bajsić Brazzoduro.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 27.10.2018