Brazilski punk u Močvari | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Brazilski punk u Močvari

Ratosi su u Močvari zadnji puta bili 2004, a sada dolaze na sam Uskrs u sklopu turneje povodom 30 godina postojanja.

24.04.2011 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

Osim rođendana, bend Ratos de porao na turneji promovira i novo split izdanje s bendom Looking for an answer iz Španjolske te DVD koji je izašao krajem prošle godine.Ratos de porao formirani su 1980. godine u São Paulu gdje su bili dio punk scene s bendovima poput Cólera, Olho Seco, Armageddon, Inocentes, Garotos Podres i Lobotomia. Tri godine kasnije izdali su svoj prvi album Crucificados Pelo Sistema koji je bio prvi hardcore album ikad snimljen u Južnoj Americi i postao je punk klasik. Nakon 30 godina sviranja, Ratosi su i dalje jednako aktivni. Snimili su preko deset albuma i odsvirali gomilu turneja po Južnoj Americi i Europi. Njihova se glazba mijenjala od osnivanja benda do danas. Bend je ubacio dosta novih žanrova u kombinaciji s punkom, poput crossovera i thrash metala.

Uz njih će nastupiti bend True iz Samobora koji kombinira death metal, crust punk i melodije tamburice. Također iza sebe imaju album Still life koji su izdali 2010. za etiketu Geenger Records. Iz Bregane i Samobora dolazi i bend Krlja koji kombinira death metal i grindcore, a prošle je godine samostalno izdao svoj prvi album Grind world order.

Cijena karte u pretprodaji iznosi 55 kn, a na dan koncerta na blagajni kluba 70 kn. Pretprodajna mjesta su: Klub Močvara, Dallas, Dancing Bear, Dirty Old Shop, Eventim ticket shop, Kovač, Punkt13, Rockmark te online na eventim.hr.

Početak je u 21.30 sati.


Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 19.04.2011