Briga i skrb u kognitivnom kapitalizmu | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Briga i skrb u kognitivnom kapitalizmu

SFSIA poziva umjetnike/ice i znanstvenike/ice različitih disciplina na prijave za ljetni program kritičke teorije koji će se održati u Berlinu.

ROK: 12.04.2020

Saas-Fee ljetni umjetnički institut (SFSIA) je nomadska intenzivna ljetna akademija s programima iz područja kritičke teorije. Ove godine program će se održati u Berlinu. Prijave su otvorene za studente/ice, praktičare/ke i znanstvenike/ce koji djeluju u područjima umjetnosti, dizajna, arhitekture, kritičkog pisanja, neuroznanosti, tehnologije, teorije, proučavanja kulture, filma, medija, i šire.

Tijekom posljednja dva desetljeća, tehnoznanstvena revolucija se udružia s neoliberalnom ideologijom u stvaranju generane krize empatije i mišljenja. Učinke ove krize moguće je pratiti u kulturnoj, društvenoj, političkoj i ekonomskoj sferi; u uništenju veza među ljudima i rastu nacionalizma i fašizma. Polazišno pitanje ovogodišnjeg programa Saas-Fee ljetnog instituta umjetnosti je sljedeće: kako oporaviti društveno tkivo? Program će pokušati odgovoriti na ovo pitanje u okvirima šest tematskih cjelina: afektivni rad, kozmopolitanizam i gostoprimstvo, kuriranje, solidarnost, teorije uma, posthumanizam u antropocenu.

Više informacija o načinu prijave i mogućnostima ostvarivanja financijske potpore potražite ovdje.

Rok za prijavu je 12. travanj.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 10.03.2020