Brisanje žanrova | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Brisanje žanrova

U organizaciji Multimedijalnog instuta i Kulture promjene SC-a Jan Jelinek i Lukatoyboy održat će koncert u polukružnoj dvorani Teatra &TD.

07.06.2013 , Zagreb - Polukružna dvorana kazališta &TD

Posljednji je put Jan Jelinek nastupio u Hrvatskoj 2006. godine u Galeriji SC s Andrewom Peklerom kojom je prilikom predstavio album Kosmischer Pitch. U međuvremenu, Jan je osnovao vlastitu muzičku etiketu faitiche koju koristi ne samo kao platformu za objavljivanje glazbe, već i kao prostor u kojem se poigrava sa muzikom kao fabrikatom činjeničnog i izmišljenog.

Jan Jelinek od kraja 1990-ih naovamo spada među najvažnije predstavnike berlinske glazbene scene. Secirajući muzičke tradicije, da bi ih zatim preslagivao, on briše žanrovske granice elektronike, jazza ili rocka. Jelinekovi albumi kao što su Loop-Finding-Jazz-Records i La Nouvelle Pauvrete klasici su glitch-elektronike.

Večer otvara Lukatoyboy čije su glavne aktivnosti elektro-akustična improvizirana muzika koju stvara koristeći mikrofoniju, elektro-magnetne kaleme, terenske snimke i male FM/AM odašiljače. S druge strane plesnog podija, on svira nanotechno i free IDM na Game Boy-u.

Lukatoyboy nastupao je i održavao radionice na raznim relevantnim glazbenim festivalima i posebnim događanjima u Srbiji i u svijetu. Njegove radionice obuhvaćaju područja od elektronske glazbe za djecu, osnova circuit-bendinga pa sve do reaktivne glazbe. 2010. osniva izdavačku kuću Blind Tapes.

Koncert u sklopu koferencije Ideja radikalnih medija najavljen je za petak, 7. lipnja, u 21.30 sati u polukružnoj dvorani Teatra &TD.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 03.06.2013