Britko, glasno i jasno | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Britko, glasno i jasno

Torpedo Syndicate i AKC Attack! u sklopu osmog Torpediranja premijerno u Zagreb dovode legendarni kalifornijski punk bend T.S.O.L. (True Sounds Of Liberty).

24.07.2016 , Zagreb - Attack
  • A
  • +
  • -

T.S.O.L. (True Sounds Of Liberty), legendarni kalifornijski hardcore punk bend osnovan davne 1978. godine, a u  Zagreb dolaze tri originalna člana: Jack Grisham, Ron Emory i Mike Roche. Bubnjar Todd Barnes preminuo je 1999. godine, a ovaj put mu je zamjena još jedan veteran kalifornijske scene, Chip Hanna iz U.S. Bombs1981. je bila godina kad su izbacili istoimeni EP koji danas ima legendaran status. Abolish Government / Silent Majority i World War III ostavljaju dubok trag na hardcore sceni, ali bend sa svojim albumom prvijencem skreće u gothic vode i izbacuje Dance With Me s pjesmom koja je do danas ostala njihova najpoznatija, Code Blue koja tematizira nekrofiliju. Svojim drugim albumom Beneath The Shadowsza Alternative Tentacles još se više potvrđuju kao gothic rock bend u maniri The Damned i Siouxsie and the Banshees. Pridružuje im se i Greg Kuehn na klavijaturama koji je danas član, a čija su dva sina članovi kalifiornijskog garage punk benda FIDLAR1983. je prekretnica za bend nakon što ga napuštaju Grisham i Barnes. Joe Wood zamjenjuje Grishama i bend objavljuje Change Today a cijela priča ide sve više u smjeru glam rocka. Grisham 1995. osniva punk rock supergrupu The Joykiller gdje mu se pridružuje i Emory. Nakon tužbe Wooda i sudske pobjede 1999. na pravo korištenja imena Grisham i ekipa (do tad svirali pod pravim imenom kad su mogli ili pod imenom LOST) 2001. izbacuju Dissapear. Za ovu godinu spremaju novi album nakon sedam godina studijske pauze pa ćemo osim legendarnih hitova premijerno svjedočiti i pjesmama s još neobjavljenog albuma The Trigger Complex.

Abergaz je socio-kulturološki pankenrol bombarder predvođen neponovljivim Njecom. Ove godine su proslavili deset godina postojanja i upravo objavili svoj četvrti studijski dugometražni konceptualni album naziva Proboj biti postojanja za Slušaj Najglasnije etiketu. Album je dostupan u obliku digitalne ploče ilitiga CD-a te u download digitalnom oblikuAlbum sadrži ukupno četiri plus bonus poglavlja, redom naziva Primitiva, Uron, Nećkanje, Krajnost te bonus ep Površina, a svoju zagrebačku promociju će naravno doživjeti upravo s T.S.O.L. Na koncertu ćete također moći nabaviti album na CD-u skupa s majicom za svega 70 kuna.

EkeBuba te rifom u glavu pogodi brže nego netko bocom. Zajebano. Dok pogo krene njihov set je gotov. Pankčine, pankčine, pankčine amo. Britko, glasno i jasno. 

Koncert će se održati u nedjelju, 24. srpnja. Vrata kluba otvaraju se u 20 sati kada će se i karte po cijeni od 50 kuna moći nabaviti na blagajni.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 22.07.2016