Buđenje kritičke misli | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Buđenje kritičke misli

Središnja uloga na izložbi Animo Ele Gašperov pripada njenim posjetiteljima tako što ovisi o njihovim pokušajima tumačenja.

14.11.2017 - 03.12.2017 , Split - Galerija umjetnina

Otvorenje izložbe Ele Gašperov pod nazivom Animo najavljeno je za utorak, 14. studenog, u 19 sati u Galeriji umjetnina.

Animo Ele Gašperov pojavno je reduciran umjetnički rad konceptualnog predznaka čija recepcija predstavlja njegovo temeljno ontološko svojstvo. Naime, središnja uloga na ovoj izložbi pripada njenim posjetiteljima u smislu da zavisi o njihovim pokušajima tumačenja ove situacije i njenih komplementarnih sastavnica – a to su zvuk i objekt.

U proširenoj verziji izložbenog predgovora problem interpretacije ovog rada bio je doveden u analogiju s pitanjem naravi same umjetnosti koje je stalno među onima koju umjetnost prakticiraju ili promatraju na bilo koji način. U ovom obzoru, moglo bi reći da je jedno od njenih obilježja to da stalno provocira i iznova budi kritičku misao. Štoviše, ono preuzima ulogu potencijalno najvažnijeg sloja rada zbog toga što kod izložbene publike nastaje nerazmjer između frustracije uzrokovane nemogućnošću tumačenja ili pak zadovoljstva vlastitom interpretacijom rada Animo

Ela Gašperov rođena je 1992. godine u Splitu. Završila je Školu likovnih umjetnosti u Splitu. 2016. godine završila je diplomski studij Slikarstva u klasi profesora Deana Jokanovića Toumina na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi i filmskih festivala u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je ostvarila tri samostalne multimedijalne izložbe.

Kustos je izložbe Božo Kesić.

Izložba je otvorena do 3. prosinca.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 13.11.2017