Budućnost u izdavaštvu | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Budućnost u izdavaštvu

Udruga Katapult poziva sve zainteresirane nezaposlene mlade ljude da se prijave na prvu cjelovitu, besplatnu edukaciju iz izdavaštva koja se provodi kroz projekt Izdavačka akademija.

  • A
  • +
  • -
Radi se o edukaciji iz izdavaštva koju će proći 35 odabranih polaznika. Oni će tijekom šest mjeseci edukacije iz svih sedam segmenata izdavaštva - uredništvo, lektura, prijevod, dizajn, marketing, izdavaštvo i knjižarstvo - steći karakteristična znanja i vještine kako bi postali konkurentniji na tržištu rada. Edukacija će se provoditi kroz vikend radionice pod mentorstvom stručnjaka iz izdavačke djelatnosti.

Osim same edukacije potencijalni poslodavci biti će kontinuirano informirani o mladoj generaciji ljudi koji svoj poslovni put vide upravo u ovoj specifičnoj djelatnosti dok će neke od njih polaznici i osobno upoznati. 

Kandidati moraju biti mlade osobe od 20 do 29 godina starosti, stanovnici Primorsko-goranske županije, osobe koje nemaju radnog iskustva ili su dugotrajno nezaposlene te prvostupnik ili osoba više ili visoke stručne spreme svih fakulteta, no prednost će imati kandidati koji su završili fakultet društvenog, humanističkog ili umjetničkog usmjerenja. 

Izdavačka akademija pokrenula je riječka Udruga Katapult, osnovana u Rijeci početkom 2006. godine s ciljem poticanja stvaralaštva i kulture mladih, promoviranja mladih autorica i autora te suradnje u izdavaštvu. U praktičnom smislu, Udruga na sve raspoložive načine promovira mlade autorice i autore, organizira kreativne radionice i seminare, pruža logističku i edukacijsku potporu u kreativnom pisanju, lekturi, grafičkom dizajnu, web dizajnu, uredništvu, grafičkoj pripremi, crtanju stripova, marketingu itd.

Prijave traju do 24. srpnja 2011. putem službene internetske stranice projekta.

Izvor: Katapult
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 04.07.2011