CAMP 2011 | kulturpunkt

Najave Festival

<

CAMP 2011

Međunarodni festival za vizualnu glazbu bilježi osam godina postojanja, a u Zagrebu će biti održan po prvi put.

11.06.2011 - 12.06.2011 , Zagreb - Pogon Jedinstvo
  • A
  • +
  • -

14 hrvatskih i njemačkih umjetnika koji se bave glazbom i zvukom, videom, svjetlom i novim medijima tijekom šestodnevnog festivala okupirat će prostore Pogona Jedinstvo i kluba Močvara kako bi publici pružili jedinstveni uvid u uzbudljivo umjetničko područje vizualne glazbe, ali i u sam suradnički proces nastanka radova te razvoja i realizacije ideja.

CAMP festivalska platforma jedinstveni je site-specific generator audiovizualne i performativne umjetnosti. Okupljajući svakim izdanjem druge umjetnike na drugoj lokaciji, CAMP je postao sinonim za umjetnost koja se na licu mjesta konceptualizira, realizira, diskutira, teorijski razrađuje i predstavlja publici. Ovogodišnji CAMP festival u znaku je sinergije njemačkih i hrvatskih glazbeno-umjetničkih snaga.

Prvi se dio festivalskog programa sastoji od radionica, predavanja, diskusija i proba tijekom kojih umjetnici različitih profila i interesa improviziraju i eksperimentiraju s glazbom, zvukom, svjetlom i vizualnim. Mukotrpni višednevni rad umjetnika posve je otvoren za javnost.

Tijekom vikenda umjetnici će publici predstaviti konačne rezultate kreativnog festivalskog laboratorija: performansi progresivne i elektronske glazbe praćeni svjetlosnim audio-vizualnim instalacijama i projekcijama na rasporedu su u subotu i nedjelju, 11. i 12. svibnja od 21 sat u prostorima Pogona Jedinstvo.

Sudjeluju: Antun Božicević, Friedemann Fried Daehn, Axel Hanfreich, Max Hattler, Ana Husman, Damir Bartol Indos, Joerg Kallinich, Mark Lorenz Kysela, Ivan Marušić Klif, Thomas Maos, Martina Mezak, Philipp Rahlenbeck, Davor Sanvincenti i Kurt Laurenz Theinert.

CAMP festival osnovali su 1999. Fried Daehn i Thomas Maos. Od 2003. organizira ga i koordinira udruga CAMP e.V. Ove će godine festival biti održan u sklopu programa Galerije Močvara i u suradnji s CAMP e.V. Kirchentellinsfurt, udrugom KONTEJNER te Udruženjem za razvoj kulture URK.

Više informacija potražite ovdje.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 03.06.2011