Čarobno unutar svakodnevnog | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Čarobno unutar svakodnevnog

Izložba Sholema Krishtalke Odlomci iz Pedera kroz crteže i slike iz ciklusa Berlinski dnevnik tematizira svakodnevicu gej života.

07.11.2018 - 16.11.2018 , Split - Kocka

Sholem Krishtalka, Men in Gold, 2017.

  • A
  • +
  • -

U srijedu, 7. studenog u 20 sati, u galeriji Kluba Kocka otvra se izložba Sholema Krishtalke  Odlomci iz Pedera, koja kroz crteže i slike tematizira svakodevicu gej života u Berlinu danas. 

U ciklusu Berlinski dnevnik Krishtalka bilježi svakodnevicu u tehnici crteža i slike, a prilikom izložbe u Splitu autor ih izlaže zajedno s prijepisima odlomaka romana Pederi i njihovi prijatelji između revolucija (Larry Mitchel, 1977.). Premda je roman žanrovski radikalna gej SF fantastika, on je istovremeno dokument svog vremena, društvenih konstalacija jedne zajednice između njene dekriminalizacije i pravne normalizacije.

"Suočavajući vlastite dnevnike s ovim romanom autor ne samo da razotkriva čarobnost unutar zatečene svakodnevice, već nameće promatranje vlastita rada u širem kontekstu društveno-političke stvarnosti u kojoj dnevnici nastaju te rada kao dokumenta po kojem će ta ista zajednica čije postojanje autor bilježi biti zapamćena", navode u najavi organizatori.

Izložba ostaje otvorena do 16. studenog

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 07.11.2018