Čašica znanja o dizajnu | kulturpunkt

Najave Festival

<

Čašica znanja o dizajnu

Održava se 12. izdanje Zgrafa, Međunarodne izložbe grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija.

09.01.2017 - 21.01.2017 , Zagreb - Lauba

Održava se 12. izdanje Zgrafa, Međunarodne izložbe grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija. Program 12. izdanja uključuje izložbe Reviju i Temu, Grand Prix 11 te izložbu studenata, Eduzgraf program bogat radionicama i za odrasle i za djecu, predavanja članova Međunarodnog žirija te filmski program Eduzgraf Kino, a završit će s konferencijom Dizajn u praksi.

Radionica Maje Kolar i Maše Poljanec MoF* – fanzin budućih zbivanja (*Museum of the Future)́ i seminar Kratak uvod u povijest domaćeg grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija 1945.–1990. Dejana Kršića su popunjeni! No, mjesta još uvijek ima na radionici dr. Barbare Predan i dr. Petre Černe Oven Smrt u dizajnu: To ili bilo što drugo – sprint do posljednjeg daha. Prijave možete polsati na adresu elektroničke pošte

U petak, 13. siječnja nudi vam se jedinstvena prilika da u Laubi od 20 do 21 sat porazgovarate sa stručnjacima različitih generacija s polja grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija. Format OSOBNOG ZNALCA zamišljen je kao paralelni niz susreta gostiju dizajnera/ica i teoretičara/ki sa znatiželjnicima koji u jednosatnom razgovoru mogu saznati i pitati sve što ih zanima. Uz svakog gosta i gošću priložena je kratka biografija s fokus temom, prema kojoj možete izabrati osobu s kojom želite podijeliti „čašicu znanja o dizajnu“.

Erasmus+ projekt Dizajn u praksi (Practicing Design) suradnički je pothvat triju europskih strukovnih dizajnerskih organizacija: Hrvatskog dizajnerskog društva (Hrvatska), organizacije designaustria (Austrija) i organizacije Javna soba (Makedonija); dvaju obrazovnih ustanova: Veleučilišta VERN’ (Hrvatska) i Fakulteta umjetnosti i dizajna (Europsko sveučilište Republike Makedonije) te dviju tvrtki: Prostoria d.o.o. (Hrvatska) i Zavar d.o.o. (Makedonija). Prvi dan konferencije, 20. siječnja, organiziran je u obliku rasprava i panel diskusija sudionika uključenih u pilot-program, dok je drugi dan konferencije, 21. siječnja., otvoren široj javnosti te usredotočen na otvaranje tema neformalnog obrazovanja u dizajnu, dizajna u općem obrazovanju i budućnosti dizajnerskog obrazovanja, s naglaskom na regionalnim praksama.

Otvorenje 12. izdanja Zgrafa održat će se 9. siječnja. u 19 sati, a službena dodjela nagrada Zgrafa 12 održat će se 14. siječnja u 20 sati u Laubi - kući za ljude i umjetnost. 

Program Zgrafa 12 pratite na službenim stranicama

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 02.01.2017