Centar filmskih zbivanja na Jadranu | kulturpunkt

Najave Festival

<

Centar filmskih zbivanja na Jadranu

Ovogodišnji glavni program Brač Film Festivala u znaku je debitanata na filmskoj sceni koji će po prvi put predstaviti neke od svojih radova.

08.08.2018 - 10.08.2018 , Supetar - Razne lokacije

Od 8. do 10. kolovoza, Supetar na Braču postaje centar filmskih zbivanja na Jadranu, gdje će stotine zaljubljenika u film uživati u nekim od najintrigantijih naslova koji će se prikazati ove godine, a ovogodišnji glavni program Brač Film Festivala u znaku je debitanata na filmskoj sceni.

Dok s jedne strane imamo debitante koji će po prvi put predstaviti neke od svojih radova, u Supetru će gostovati i Christopher Hampton, scenarist i redatelj koji je nagrađen Oscarom za najbolji adaptirani scenarij za film Opasne veze. Hampton će otvoriti festival i sva tri dana festivala s novim filmašima dijeliti nezamislivo bitna iskustva iz karijere koja je počela u britanskim kazalištima još u šezdesetima. 

Uz antiheroinu Aleksi Bergando koju Barbara Vekarić predstavlja filmom Aleksi, ovogodišnjem glavnom programu ispod zvijezda priključila se i drama francuskog redatelja Xaviera Legranda Julien u Sredini te crno humorna drama Marka Kostića  Kozje Uši, obojici njihov previjanac i debitantski dugometražni rad. 

Brač Film Festival nudi i puno više od svog glavnog programa. Po prvi puta ove godine, kratkometražni filmovi, koji čine zbir radova s raznih strana Europe i svijeta, sastavljeni su od isključivo studentskih radova, čime se Brač Film Festival ističe kao jedna od rijetkih platformi koja daje onima koji još svoj zanat nisu uspjeli ispeći na mnogobrojnim projektima put do velikog ekrana. 

Projekcijama za djecu i nagrađivanim naslovima poput Leo Da Vinci: Misija Mona Lisa te Nevjerojatna priča o divovskoj kruški  Festival nastavlja odgajati najmlađe u stjecanju navike odlaska u kino. 

Supetar početkom kolovoza rezerviran je i za filmske radionice te masterclassove vrsnih producenata te filmskih djelatnika regije koji će svoje znanje tijekom tri dana pokušati prenijeti na što više mladih filmofila. Ekipi na Braču, uz već dobro uhodanu ekipu sastavljenu od redatelja Borisa Poljaka te medijskog producenta Nielsa Manna, ove godine pridružuje se i poznati filmski redatelj i producent Miloš Đukelić koji će prezentacijom niza uspješnih projekata ponuditi uvid u svijet filma svim zainteresiranima.

Cijeli program obogaćen je dodatnim aktivnostima i izložbama, a moguće ga je pronaći na službenoj web adresi

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 02.08.2018