Cesta kojoj nikako da dođe kraj | kulturpunkt

Najave Program

<

Cesta kojoj nikako da dođe kraj

0. Dani Savske četverodnevna je parada besplatnih koncerata, slušaonica, izložaba i buvljaka.

07.09.2016 - 10.09.2016 , Zagreb - Vintage Industrial bar
  • A
  • +
  • -

Od srijede, 7. rujna, do subote, 10. rujna, u Savkoj 160, u Vintage Industrial Baru i Kavezu, održat će se 0. Dani Savske - četverodnevna parada besplatnih koncerata, slušaonica, izložaba i buvljaka. 

"Ovo ljeto u gradu Zagrebu obilježila su mnoga umjetničko-glazbeno-kulturna događanja, a nama je palo napamet kako se sva ta sjajna i kvalitetna zbivanja odvijaju gotovo uvijek oko strogog centra grada pa smo odlučili napraviti tzv. ''decentralizaciju''. Savsku mnogi Zagrepčani doživljavaju kao sivu, prepunu semafora, uvijek zagušenu prometom, cestu kojoj nikako da dođe kraj. Stoga smo Savsku odlučili obojati kulturnim i inim dogaanjima, udahnuti joj malo veselja. Ovo su 0. Dani Savske, sljedeće godine bit će 1. i program će biti kud i kamo šareniji", najavljuju organizatori. 

0. Dani Savske započet će u srijedu, 7. rujna, u 16 sati Sajmom vinyla i ploča, a od 21 sat, u novootovorenom vrtu Vintagea i Kaveza nastupaju Stank! & brat SlipMat u FUNK DRAMI. Prijave za sajam vinyla i CD-a mogu se slati u inbox na Facebook stranici kluba Kavez. Drugog dana u 21 sat Bebe na Vole održat će besplatan koncert u vrtu. U petak, 9. rujna, u 19 sati fotograf Roberto Pavić otvorit će izložbu fotografija Gradovi na vodi, a u 21 sat B and the Bops imat će besplatan koncert u ljetnom vrtu. Posljednjeg dana festivala snage će odmjeriti Chris Ian pjevač benda Killed A Fox i Domagoj Šimek vokal bendova She Loves Pablo i Muscle Tribe of Danger and Excellence u akustičnom koncertu u vrtu. Nakon toga, nastavit će se DJ program do ranih jutarnji sati.

Vizual za 0. Dane Savske preuzet je iz segmenta slike 'House of the Rising Sun' slikara Miljenka Bengeza

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 06.09.2016