Chomsky i dalje najčitaniji | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Chomsky i dalje najčitaniji

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je prije osam godina na mrežnim stranicama projekta Elektroničke knjige besplatnu elektroničku knjigu Mediji, propaga

  • A
  • +
  • -

U tih osam godina knjiga Noama Chomskog bila je uvjerljivo najčitaniji naslov objavljen u okrviru projekta, a do studenog 2011. knjigu je čitalo više od 60.000 posjetitelja. Istodobno je taj naslov objavljen i kao tiskana knjiga, te je u ovih osam godina rasprodano prvo, kao i drugo dopunjeno izdanje, tako da je naslov čitateljskoj publici opet dostupan isključivo u svojoj elektroničkoj inačici.

Tijekom prvih deset mjeseci 2011. godine Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je na mrežnim stranicama projekta Besplatne elektroničke knjige godine sedam novih naslova. Od sedam objavljenih naslova, samo su četiri još uvijek dostupna u tiskanom obliku. U istom razdoblju besplatne elektroničke knjige čitalo je 120.144 posjetitelja, 25 posto više nego u prvih deset mjeseci 2010. godine.

Tijekom tih deset mjeseci objavljene su četiri pjesničke zbirke (Dok prelazim asfalt Krešimira Mićanovića, Anđeli u koroti Ivana Hercega, Glasovne promjene Damira Šodana i Underground Roberta Roklicera), jedan roman (Ekskurzija Nevena Ušumovića), jedna zbirka književnih prikaza (Utočište od riječi Božidara Alajbegovića) te klasično djelo autobiografske, društveno angažirane proze – Walden Henryja Davida Thoreaua, koji je u samo tjedan dana od objavljivanja čitalo više od tisuću posjetitelja mrežnih stranica projekta.

Društvo za promicanje književnosti planira do kraja 2011. godine objaviti još tri nova naslova: Krila u koferu Borisa Becka, Slijeganje ramenima Tvrtka Vukovića i Snagu utopije Dražena Šimleše.

Izvor: DPKM 

Objavio/la ante [at] kulturpunkt.hr 03.11.2011