ChoreoRoamEurope | kulturpunkt

Najave Prezentacija

<

ChoreoRoamEurope

Choreoroam EU, europska platforma profesionalnih djelatnika, plesača/koreografa i umjetnika, gostuje u ZPC-u od 8. do 15. srpnja.

14.07.2012 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

Choreoroam EU  kroz istraživački proces razmatra koreografske izazove na temu: kakav dojam ostavlja koreografija na gledatelja? Kako uspostaviti komunikaciju raznih radnih metodologija kojima se koreografi služe? Javna prezentacija projekta Choreoroam EU/Zagreb održat će se u subotu 14. srpnja s početkom u 17.30 sati, a ulaz je slobodan.

ChoreoRoamEurope predstavlja europsku platformu profesionalnih djelatnika, plesača/ koreografa, ali i drugih umjetnika kao i pisaca, kojom se ostvaruje konstruktivni dijalog unutar struke, a sa ciljem razvoja bitnih karakteristika umjetničkog vodstva (artistic leadership skills). Projektom se jača mobilnost umjetnika uz poticanje dijaloga između različitih kultura te unutar šireg društvenog konteksta kroz široku mrežu suradnika koja se prostire diljem Europe. Choreoroam uključuje 12 profesionalnih djelatnika u kulturi, 19 koreografa, 10 filmskih i video umjetnika, 10 voditelja radionica i pedagoga, 10 pisaca i znanstvenika iz Hrvatske, Italije, Španjolske, Nizozemske te Velike Britanije, ali i iz drugih europskih zemalja koji putem projekta istražuju  ideje o funkcionalnosti te ulozi plesa i umjetnosti. 

Mentorica i voditeljica procesa Choreoroam EU 2012. Zagreb je Ann van der Broek. Vodeći partner je Comune di Bassano del Grappa (IT), a uz Hrvatski institut za pokret i ples partneri su: Contemporary Dance Trust - The Place (UK), Dansateliers (NL), Pasoa 2 Platforma Coreografica Asociacion Cultural (ES).

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 12.07.2012