Chui i Capiscone Electro Unity u &TD-u | kulturpunkt

Najave Koncerti

<

Chui i Capiscone Electro Unity u &TD-u

Muzički salon SC u travnju predstavlja dva domaća future/space/electro jazz kolektiva – Chui i Capisconne Electro Unity.

12.04.2012 , Zagreb - Teatar &TD
  • A
  • +
  • -

Ovom će se prilikom bendovi predstaviti pojedinačnim setovima, ali pripremaju i zajednički session, koji će, poznavajući njihovo autorsko stvaralaštvo, glazbenu zrelost i sviračko iskustvo zasigurno ponuditi zanimljiva glazbena rješenja.

Capisconne Electro Unity, kojega je naša publika imala priliku čuti posljednji put u prosincu 2011., u sklopu osmog Velesajma kulture, je space-jazz sastav iz Zagreba, a koji je, prema riječima članova, nastao iz želje da se spoje - kompleksnost jazz improvizacije, prijemčivost klupske elektronike i ljekovitost ambijentalne glazbe. Upravo činjenica miješanja žanrova, podžanrova, pravaca i stilova, tvori u zvuku Capisconne Electro Unityja specifičnu i vrlo zanimljivu zvukovnost. Svoj je prvi EP, naziva Acitvity, Capisconne EU objavio 2009., a kojega je njemački promotor net glazbe Rowolo.de uvrstio u pet najboljih Creative Commons albuma za istu godinu. Ritam objavljivanja je zadržan, te je 2010. godine svjetlo dana ugledao njihov digitalni album Razor, a 2011. – kompilacija EP 1. Prošle je godine Capisconne EU ostvario i međunarodnu suradnju s rumunjskim etno sastavom Anton Pann Band što je rezultiralo i zajedničkim CD-om naziva Emerging Landscapes; tri skladbe CEU-a nalaze se i na kompilaciji The Next Mission, londonskog netlabela Dubmission, izdanoj 2011. godine. Capisconne čine Ivan Kapec na gitari i samplovima (Ivan Kapec Trio, TrianguliZona, Mirokado Orchestra), Hrvoje Petek na bas gitari (Initi Rami), Hrvoje Galler na klaviru (Jasna Bilušić Bend, Soul Fingers) i Miha Vlah na bubnjevima (Tomislav Goluban bend, Dudo Vorih blues band).

Chui je glazbeni projekt iz Zagreba, a koji je za svoju stvaralačku misiju odlučio približiti se slušatelju i svojim ga zvukom hipnotizirati i izbaviti iz hektične svakodnevice. Članovi sastava kažu, što i njihovo ime sugerira, da od slušatelja traže samo da ih - slušaju. Trio čine glazbenici koji su također članovi bendova poput Mangroove, Bambi Molesters, Less Than a Minute, DZ81, Sinestet, Groovy Cakes i dr., a to su: Toni Starešinić – klavijature i efekti, Đuro Dobranić – bubanj i udaraljke i Andrej Jakuš – truba i efekti. Žanrovsko usmjerenje sastava Chui kolaž je raznih žanrova, te njeguju sinkretičan zvuk rocka, jazza, ambientala, electronice, minimala, drum'n'bassa, ali i hip-hopa, funka, spacea i spirituala. Chui trenutno reda nastupe, a izdavanje prvoga nosača zvuka predviđeno je za prvu polovicu 2012. godine.

Oba sastava zasebno donose zanimljiva zvučna ostvarenja, a njihov će zajednički set dodatno proširiti poimanje glazbene improvizacije i fuzije, što će svi zainteresirani imati priliku čuti 12. travnja u sklopu Live Electronic Acta. Koncert počinje u 21 sat i 30 minuta.

Objavio/la ante [at] kulturpunkt.hr 05.04.2012