Ciklus suvremenog korejskog filma | kulturpunkt

Najave Filmski ciklus

<

Ciklus suvremenog korejskog filma

U tjedan dana na rasporedu će se naći sedam južnokorejskih naslova.

04.10.2011 - 11.10.2011 , Rijeka - Art kino Croatia
  • A
  • +
  • -

Ciklus traje od 4. do 11. listopada, a otvara ga akcijska komedija Državni službenik novog kova redatelja Terra Shina u utorak, 4. listopada u 20 sati.

Južna Koreja jedna je od rijetkih filmskih sila koja se može usporediti s Hollywoodom. U rasponu filmova od 2005. do 2010, u listopadu bit će prikazano sedam recentnih naslova, među kojima čak tri nagrađena Plavim zmajem, koji se dodjeljuje isključivo korejskim blockbusterima s visokom umjetničkom vrijednošću. Riječ je o filmu Majka, Trenutku za vječnost te Simpatiji za gospođu Osvetu.

Na rasporedu je i Veliki šef  - komični kulinarski spektakl u kojem je glavna nagrada san svih korejskih kuhara – nož posljednjeg kraljevskog kuhara dinastije Chosun. Tu je i komedija Skandalotvorci, pomaknuta priča o radijskom voditelju čiju samačku svakodnevicu poremeti neočekivano proširenje obitelji - naime, on istog dana postaje i ocem i djedom. Bosonogi san nogometna je drama u kojoj propali nogometaš traži bolju budućnost - koju pronalazi u siromašnom Istočnom Timoru.

Ciklus će zatvoriti južnokorejski klasik, Simpatija za gospođu Osvetu, kojemu ne nedostaju ni nagrade, ni fanovi ni izvrsna kritika.

Više informacija i raspored projekcija pogledajte ovdje.

 

Foto: Državni službenik novog kova / Terra Shin

 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 04.10.2011