Circusnext PLaTFoRMa | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

Circusnext PLaTFoRMa

Na natječaj se mogu prijaviti svi punoljetni pojedinci ili grupe punoljetnih umjetnika s produkcijama u zemljama Europske unije ili sudionicama programa Kreativne Europe.

ROK: 23.05.2022
  • A
  • +
  • -

Posvećena razvoju i promociji suvremenog cirkusa u Europi, circusnext PLaTFoRMa je otvorila novi poziv za ostvarivanja potpora za produkciju predstava neafirmiranih suvremenih cirkuskih autora u izdanju 2022./2023. 

Na natječaj se mogu prijaviti svi punoljetni pojedinci ili grupe punoljetnih umjetnika. Produkcije moraju biti sa sjedištem u jednoj od zemalja Europske unije ili zemalja koje sudjeluju u programima Kreativne Europe. Projekt se može prijaviti individualno ili ispred umjetničke grupe (postojanje pravnog oblika djelovanja nije uvjet), a umjetnici ne smiju biti studenti cirkuskih akademija u trenutku prijave niti Jeunes Talents Cirque Europe ili circusnext laureati iz prethodnih izdanja. Također, umjetnici moraju biti slobodni za nastup na selekcijskoj tjednu (15. - 19. svibnja 2023.) i završnoj javnoj prezentaciji (22. – 26. svibnja 2023.) u Parizu.

Prijava s obaveznom dodatnom dokumentacijom šalje se online, putem circusnextove internetske stranice.

Detaljna uputstva o prijavi i o projektu nalaze se na sljedećem linku

Umjetnici koji se prijavljuju iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Sjeverne Makedonije, Grčke, Bugarske i Cipra za sva pitanja se mogu obratiti regionalnim partnerima na projektu (Cirkusfera/Beograd, ROOM100/Split i Cirkorama/Zagreb) putem maila. Umjetnici se mogu javiti i direktno koordinatoru projekta.

Podrška circusnext PLaTFoRMe ostvaruje se kroz financijsku podršku za produkciju predstava suvremenog cirkusa, rezidencijsku podršku s prezentacijama radova u nastajanju širom Europe, organizaciju umjetničkih intenzivnih radionica, takozvanih, laboratorija u više europskih gradova, mentorstva, umrežavanja s međunarodnim stručnjacima iz područja suvremenog cirkusa i povećanja vidljivosti tj. promocije rada circusnext laureata i predselektiranih umjetnika /grupa. 

Rok za prijavu projekata je ponedjeljak, 23. svibnja u 11 sati.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 05.05.2022