Cirkuske razmjene | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Cirkuske razmjene

U sklopu projekta Teatroskop pod vodstvom Francuskog instituta iz Beograda, Bitef teatar i Magacin ugostit će cirkuske umjetnike na rezidenciji.

Nakon mjesec dana istraživanja i zajedničkog rada na rezidenciji u Francuskoj u  studenom 2013. godine, šesteročlana ekipa okupljena oko projekta Cirkobalkana od 1. do 20. travnja boravit će u Beogradu, kako bi nastavila sa radom na adaptaciji predstave radnog naslova Oldness.  Izvođački tim sačinjavaju cirkuski umjetnici: Jadranka Žinić Mijatović i Domagoj Šoić iz Cirkorame - Hrvatska, Milan Manić iz Cirkusfere – Srbija, te Marie Mercadal, Arnaud Essertel i Julie Lesas iz Le Cirk'Oblique – Francuska.

Teatroskop je projekt Francuskog instituta, francuskih ministarstava kulture i vanjskih poslova, a cilj mu je potaknuti razmjenu između Francuske i zemalja jugoistočne Europe na polju izvedbenih umjetnosti. Za vodstvo projekta izabran je Francuski institut u Srbiji koji na realizaciji surađuje s ostalim Francuskim institutima u regiji. 

Predstava Cirkobalkana cabaret/Oldness uvrštena je u Teatroskop nakon premijernih izvedbi u sklopu projekta Cirkobalkana u Zagrebu i Beogradu, a kojima su prisustvovali predstavnici Francuskih instituta iz navedenih gradova, kao primjer uspješne projektne i izvedbeno umjetničke međunarodne suradnje. 

Premijera je zakazana za rujan u Beogradu u sklopu projekta Cirkobalkana, nakon čega će uslijediti turneja po regiji koja će uključiti Zagreb i Pulu - grad domaćin hrvatskog dijela Cirkobalkane u 2014. godini.

Izvor: Cirkobalkana

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 31.03.2014