Cirkuski inkubator | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Cirkuski inkubator

Cirkorama i Cirkobalkana pozivaju na edukaciju za djecu od 6 do 12 godina.

ROK: 05.11.2016

Cirkuska pedagogija kombinira fizičke aktivnosti koje se nalaze u cirkusu i upotrebu umjetničkih vještina s obrazovnim sadržajima i ciljevima. Ova radna metoda usmjerena je na poticanje psihomotoričkog  razvoja, koji predstavlja važan aspekt života mladih ljudi. Štoviše, poticanje djece i mladih da se okušaju u ovom atraktivnom I zabavnom načinu  osobnog izražavanja i samorazvoja doprinosi razvoju hrabrosti i njihove prirodne potrebe da poboljšaju karakter u potrazi za pozitivnim aktivnostima, razvija samopoštovanje I socijalne vještine. To podrazumijeva neprestano otkrivanje novih izazova i stečenih vještina na jedan kreativan način.  

Polaznici/e edukacije de kroz rad sa cirkuskim umjetnicima/ama I pedagozima učiti raznovrsne cirkuske vještine prilagođene uzrastu na osnovnom stupnju, kao što su: pronalaženje ravnoteže (hod po žici i drugim adekvatnim objektima), trapez, akrobatika na tlu, žongliranje, razvijanje osjedaja za prostornu motoriku kroz poligone… 

Voditelji su edukacije Ivo Frangeš, Lea Ovčarid, Morana Radočaj,  Natalija Pintarid, Petra Kožljan I Petra Drmid. Program će se održavati svake subote od 5. studenog u AKC-u Medika, Pierottijeva 11, Dvorana za izvedbene umjetnosti, od 11 do 13 sati.

Ovaj program dio je projekta Program udruge Cirkorama i Cirkobalkana platforma koji za cilj imaju razvoj cirkuske pedagogije I njene primjene u svakodnevnom životu na prostoru Regije kao I osnivanje edukacijske ustanove posvedene cirkusu. Prethodne faze ovog projekta su se odvijale kroz radionice za cirkuske pedagoge/ice u sklopu Cirkobalkane 2015. I 2016. u Beogradu i Zagrebu, kao i kroz dvije posjete cirkuskoj školi TURBUL u Francuskoj. Radionice su održane pod mentorstvom Pierre Chartier-a, voditelja I ravnatelja cirkuske škole Turbul iz Nimesa, a pohadjali su ih umjetnici/ce iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.                         

Prijave šaljite na adresu elektroničke pošte. Mjesečna naknada za radionice iznosi 100 kuna, a drop-in sat 30 kuna.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 26.10.2016