Čitanje desnog ekstremizma | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Čitanje desnog ekstremizma

U sklopu izložbe Netolerantnost / normalnost otvara se čitaonica udruge Alerta.

20.06.2013 - 20.07.2013 , Zagreb - Galerija Nova
  • A
  • +
  • -

Izložba Netolerantnost / normalnost dio je međunarodnog suradničkog projekta Početi najbolje što se može (kako govorimo o fašizmu?) (2012-2014.) koji podržava Europska unija, a pokrenuo ga je WHW uz sudjelovanje Tensta Konsthalla iz Stockholma i Grazer Kunstvereina iz Graza.

U prostoru Showrooma Galerije Nova tijekom trajanja izložbe otvorena je čitaonica koju je pripremila Alerta - Centar za praćenje desnog ekstremizma i protudemokratskih tendencija. Alerta je udruga koja se bavi proučavanjem i edukacijom o desnom ekstremizmu, u koji ubrajaju one politike i političke projekte koji kao odgovor na društvene probleme nude izrazito autoritarna i protudemokratska rješenja. U čitaonici će biti dostupan i novi broj časopisa Revolucija: klasa protiv klase u izdanju Crvene akcije, koji se bavi pitanjima tranzicije, prošlih i budućih socijalizama, te revolucionarne politike i umjetnosti.

Ovim se nastavlja praksa organiziranja tematskih čitaonica uz izložbe, započeta izložbom Slatke šezdesete održanom u svibnju ove godine. U sklopu izložbe David Maljković napravio je prostornu intervenciju koja je pretvorila Showroom u trajni arhivski i radni prostor. Od jeseni 2013. godine u tom prostoru slijede programi koji će predstavljati izbor iz video arhive WHW-a, seriju diskusija i radionica, te daljnje čitaonice pripremljene u dijalogu s izložbama u Galeriji Nova.

Čitaonica se otvara zajedno s izložbom, u četvrtak, 20. lipnja u 19 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 19.06.2013

VEZANE VIJESTI

Netolerantnost / normalnost

Izložba kustosa Daniela Piesa posvećena je netolerantnosti koja jača zajedno s jačanjem desničarskih politika.