Cité Internationale des Arts 2022 | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Cité Internationale des Arts 2022

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisalo je natječaj za članove HDLU za tromjesečni rezidencijalni boravak u Parizu.

ROK: 21.10.2021
  • A
  • +
  • -

U sklopu programa međunarodne kulturne suradnje Hrvatsko društvo likovnih umjetnika je 23. godinu zaredom otvorilo natječaj za članove Hrvatskog društva likovnih umjetnika za tromjesečni boravak umjetnika u atelijeru u Parizu. 

Na natječaj se prijavljuje jedna osoba koja preuzima obaveze prema pravilniku Cité Internationale des Arts. Umjetnik/ica je u atelijeru dužan/na boraviti tri mjeseca u cijelosti. Troškove smještaja (najam atelijera i boravišna taksa) te povratne karte financira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske posredstvom HDLU-a.

Prijaviti se mogu redoviti članovi HDLU s uredno podmirenom članarinom na način da dostave sljedeću dokumentaciju za prijavu:

- životopis, na hrvatskom i engleskom jeziku;

- portfolio radova, na hrvatskom i engleskom jeziku;

- prijedlog umjetničkog projekta kojeg bi umjetnik/ica razvijao/la tijekom rezidencije u Parizu, na hrvatskom i engleskom jeziku

- izjavu o preferiranom terminu: (1) siječanj-veljača-ožujak 2022.; (2) travanj-svibanj-lipanj 2022; (3) srpanj-kolovoz-rujan 2022; (4) listopad-studeni-prosinac 2022.

- potvrdu o plaćanju kotizacije prijave koja iznosi 100,00kn.

 

Prijave se zaprimaju poštom ili se osobno predaju u tajništvu HDLU-a radnim danom od 9 do 15 sati.

Više informacija možete pronaći ovdje, a rok za prijavu je 21. listopada.

Objavio/la matko [at] kulturpunkt.hr 04.10.2021