Cjelodnevno događanje | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Cjelodnevno događanje

U suradnji Incijative kulturalnih studija i Rijeke 2020 održavaju se Bakanalije - baka nije odavde, akcije kojima se manjinska kultura želi približiti široj javnosti.

01.10.2016 , Rijeka - Korzo
  • A
  • +
  • -

U subotu, 1. listopada održava se projekt Bakanalije - baka nije odavde, cjelodnevni događaj koji uključuje kuhanje tradicionalnih manjinskih jela te radionice za djecu i odrasle, predavanje na temu hrana i kultura, predstavljanje udruga koje se bave radom s izbjeglicama, pub kviz i glazbeni program. 

Riječ je o samostalnom studentskom projektu koji je osmislila grupa studentica 4. godine kulturalnih studija koje djeluju pri studentskoj udruzi Incijativa kulturalnih studija, a u suradnji s Europskom prijestolnicom kulture Rijeka 2020

Cilj projekta je približavanje manjinske kulture široj javnosti, posebno mladima, a podržan je od strane Grada Rijeke, Odsjeka za kulturalne studije, Studentskog zbora i Studentskog kulturnog centra. 

Na Kontu će se Bakanalijama pridružiti i slovenska umjetnica Ana Pečar sa svojom video projekcijom Oštrije nego ikad, u trajanju od 20 do 24 sata, a od 21 sat nastupit će Pehlin Kings. Ovo je dio programa MMSU Spajalica # 4 - serija umjetničkih intervencija u javnom prostoru.

Cijeli događaj zaokružit će se afterom u Tunelu pod nazivom Baka nije ovdje.

Više o događaju pratite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 20.09.2016