Cjeloživotni performans služenja | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Cjeloživotni performans služenja

U tri dokumentarne cjeline na izložbi My Daily Life (as Wife and Mother) Jasminka Končić prezentira svoj svakodnevni život unutar koncepta rodne podjele uloga.

09.02.2018 - 28.02.2018 , Zagreb - Atelieri Žitnjak

U Galeriji AŽ Atelieri Žitnjak, u petak, 9. veljače od 19 sati otvara se izložba Jasminke Končić My Daily Life (as Wife and Mother). Izložba prezentira svakodnevni život autorice u ulozi žene, majke (i umjetnice) kroz tri dokumentarne cjeline, koristeći medij fotografije, videa i instalacije. Tematski koncept podjele rodnih uloga i duhovita samoironična kritika življenja ovog modela, nadograđen je u završnom dijelu introspektivnom serijom emotivnih foto zapisa, evokacijim sjećanja na vlastito djetinjstvo i ulogu majke u njemu.

''My Daily Life (as Wife and Mother) Jasminke Končić integralni je dio propitivanja njenih tema vezanih uz prirodu žene i nametnutih joj višestrukih životnih uloga unutar diskursa kontinuiranog služenja smještenog u nišu tradicionalno nedodirljivih predrasuda. Služenja ponekad plaćenog, a ponekad i ne u cjeloživotnom bizarnom performansu.", piše Toni Horvatić u tekstu predgovora izložbi.

Jasminka Končić rođena je 1973. godine u Zagrebu. Diplomirala je grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a potom magistrirala kiparstvo na poslijediplomskom studiju kiparstva u Ljubljani. Radi kao docentica u Zavodu za dizajn tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u sklopu kojeg predaje na kolegijima iz područja modnog dizajna i dizajna modnih dodataka. Potpisuje niz autorskih koncepcija i izložbi iz područja modnog dizajna, a za svoj likovni i pedagoški rad više je puta nagrađivana.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 05.02.2018