Closer | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Closer

Rad Lene Kramarić i Željke Blakšić intimna je priča dviju prijateljica koje su životi odveli na suprotne strane svijeta.

01.08.2011 , Dubrovnik - Art radionica Lazareti
  • A
  • +
  • -

Video rad Closer Lene Kramarić i Željke Blakšić bit će projiciran u ponedjeljak, 1. kolovoza u 23 sata u Art radionici Lazareti.

Okosnicu rada čini intimna priča dviju prijateljica čiji su životi nakon fakulteta krenuli suprotnim stranama svijeta. Ipak, koristeći se konceptom izvidničke izložbe, stvarane kroz zadano vrijeme i određeni medij, njihov rad nadilazi osobnu priču i bilježi efekt suvremene mogućnosti premošćivanja kategorija mjesta i vremena, spajanja lokalnog i globalnog, intimnog i javnog. Simultana zračna snimka i intimni doživljaj tisućama kilometara udaljenih gradova, krajnje različitih, no globalno poznatih i povezanih, otvara prostor preispitivanju fizičke percepcije vremena i naslućivanju mogućnosti globalne civilizacijske kondenzacije.

Rad je do sada bio prikazan kao dio kustoske koncepcije (Ivana Hanaček i Klaudio Štefančić) u sklopu izložbe Interzone:Grad u Galeriji Galženica u Zagrebu, 2009. godine.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 01.08.2011