Community arhiv nezavisne kulture | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Community arhiv nezavisne kulture

U sklopu Dana otvorenih vrata udruga, Centar za dokumentiranje nezavisne kulture otvara svoja vrata zainteresiranim posjetiteljima.

25.05.2017 - 26.05.2017 , Zagreb - Booksa
  • A
  • +
  • -

Za vrijeme Dana otvorenih vrata udruga, u četvrtak i petak, 25. i 26. svibnja svi zainteresirani moći će saznati što je i čime se bavi Centar za dokumentiranje nezavisne kulture i moći će se pridružiti zabavnom smišljanju i pričanju priča u grupi nazvanoj Raspričavanje.

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture je community arhiv nezavisne kulture u Hrvatskoj, koji od 2011. godine vode udruge Kurziv (Kulturpunkt.hr) i Kulturtreger (Booksa) te u kojem je do danas prikupljeno nekoliko tisuća jedinica različitih tiskanih i audio-vizualnih materijala koji svjedoče o razvoju nezavisne kulturne, umjetničke i aktivističke scene u Hrvatskoj u posljednjih dvadeset i pet godina. 

Ukoliko imate materijale koje ste prikupili kao posjetitelji programa nezavisne kulture ili ste ih sami organizirali, te ih želite sačuvati u arhivu u kojem će biti trajno dostupni svima zainteresiranima, ovo je prava prilika da ih donesete u Centar, koji se fizički nalazi u Booksi.

Ako je vaša organizacija već pohranila svoje materijale u Centar, ovo je prilika da nadopunite tu zbirku! 

Osim toga, moći ćete prelistati sve dosada prikupljene materijale - časopise, postere, flajere, fanzine i knjige te se pridružiti Dunji Kučinac (Kulturtreger) i Matiji Mrakovčić (Kurziv) u razvrstavanju novopristiglih materijala iz cijele Hrvatske. Također, u tim terminima možete saznati i sve o radu Centra i mogućnostima uključivanja u stvaranje ovog jedinstvenog arhiva.

Za vrijeme ovog druženja slušat će se glazbena lista koju je pripremila udruga Vibra / Vibe. Vibra je razvila ViBRa BoX, uređaj koji je instaliran u nekoliko klubova u Hrvatskoj, između ostalog i u Booksi, a koji reproducira i na taj način promovira isključivo suvremenu regionalnu nezavisnu glazbu.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 23.05.2017