Correlation of inner images / Lighthouse | kulturpunkt

Najave Instalacija

<

Correlation of inner images / Lighthouse

Site-specific instalacija Sandra Đukića uključuje cijelu trokatnu kuću i predstavlja intervenciju u urbanom tkivu Korčule.

14.08.2013 - 14.09.2013 , Korčula - siva) (zona

Otvarenje izložbe bit će održano u srijedu, 14. kolovoza, u 21 sat u novom i privremenom (pop-up) izložbenom prostoru galerije siva) (zona lociranom u starom gradu Korčule, ulica biskupa Luke Tolentića 6. Site-specific instalacija koja uključuje cijelu trokatnu kuću, tj. intervencija u urbanom tkivu Korčule ostaje otvorena do 14. rujna, od 21 do 24 sata, a dio umjetničke instalacije unutar kuće moguće je posjetiti tri dana, od 14. do 16. kolovoza od 21 do 22 sata.

Izložbeni program galerije siva) (zona 2013. odvija se u stambenoj kući koja je ustupljena udruzi ljubaznošću arhitekta Igora Franića. Kao i prošla izložba Svaka je kuća otok Tonke Maleković i Nadije Mustapić i ova uključuje cijelu kuću, no ovaj puta sa naglaskom na pogled izvana, što uključuje i pogled sa mora, sa Pelješkog kanala.

Vanjski dio instalacije aktivira cijelu kuću aplikacijom svjetlosti i crvene boje na svim prozorima. U unutarnjem dijelu je video instalacija i serija monokromnih crteža. Na razini sadržaja autor propituje prostor vizualne reprezentacije i interpretacije ideje. Radovima pod nazivom Correlation of inner images, Sandro Đukić se bavi problemom slike i idejom razlike između predodžbe i realiteta, spekulirajući sa Lakanovom teorijom zrcalnoga stadija. Povlačeći paralelu sa Lakanovom definicijom odnosa između Imaginarnog i Realnog, predodžba ili realitet, kako ih autor vidi u ovim radovima - odnos je subjektivnog svijeta sa "realnim", posredovanim medijem slike.

Ova site-specific instalacija nastavlja se na seriju radova Correlation of Inner Images koju je Đukić predstavljao u Galerie Stock u Beču, Galerie Lisi Hamerle u Bregenzu i u Galeriji AŽ u Zagrebu.

Sandro Đukić, multimedijalni umjetnik, rođen je 1964. u Zagrebu, gdje je 1989. diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti (klasa prof. Đuro Seder). Kao gostujući i redovni student pohađao je Umjetničku akademiju u Düsseldorfu, najprije u klasi Nam June Paika, a zatim Nan Hoover. Na istoj je ustanovi pohađao majstorski studij (prof. Nan Hoover). Izlagao je na brojnim samostalnm i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao predavač sudjelovao na više domaćih i međunarodnih simpozija. Član je strukovnih udruga HDLU i ZUH-a.

Kustos izložbe je Darko Fritz.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 13.08.2013