Cosmic Bulletin #2 | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Cosmic Bulletin #2

Institut kozmosa poziva na prijave radova za publikaciju inspiriranu ruskom futurističkom i anarhističkom misli.

ROK: 01.05.2021
  • A
  • +
  • -

Institut kozmosa raspisuje poziv za radove koji će izići u drugom broju publikacije Cosmic BulletinCosmic Bulletin je časopis koji istražuje rusku kozmističku tradiciju, a pokrenuli_e su ga Arseny Zhilyaev, Marina Simakova i Anton Vidokle. Važno polazište Cosmic Bulletina tradicija je ruske avangarde. Koncept časopisa nastao je pod utjecajem ruskog kozmističkog mišljenja, a cilj čitavog projekta jest istražiti biološke i društvene okvire današnjeg svijeta. 

Polazeći od stava anarhista Aleksandra Svyagotora, koji smatra kako je svaki oblik prostorne podjele, odnosno lokalizma, u političkom smislu ograničavajuć, ovaj broj će tematizirati različite varijante internacionalizma i interplanetarizma. 

Prijedlozi tematskih okosnica tekstova uključuju zamišljanje oslobođenja onkraj prostorno-vremenskih granica i binarizama, utopijske potencijale politika skrbi te analizu odnosa između utopije i eskapističkih fantazija. Znanstvenici_e, umjetnici_e, aktivisti_kinje, ali i autodidakti_kinje mogu prijaviti tekstove u slobodnoj formi - od studija, eseja, do književnosti i hibridnih oblika.

Više informacija možete potražiti u punom tekstu poziva, a prošli broj časopisa dostupan je ovdje.

Rok za prijavu je 1. svibanj.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 04.02.2021