CreArt mreža | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

CreArt mreža

Otvoren je natječaj za 2 umjetnika/ce za rezidencijalni program u Liverpoolu u razdoblju od 1. do 31. ožujka 2019.

ROK: 17.01.2019

Otvoren je natječaj za 2 umjetnika/ce iz CreArt mreže za rezidencijalni program u Liverpoolu u razdoblju od 1. do 31. ožujka 2019. u Bluecoat Arts Centre.

CreArt 2.0. je europska mreža gradova te privatnih i javnih institucija. Projekt je započeo 2012. godine s ciljem reagiranja na potrebe europskih kulturnih institucija što obuhvaća povećanje gospodarskog, socijalnog i kulturnog utjecaja vizualnih umjetnosti pružanjem bolje podrške umjetnicima, menadžerima u kulturi, industriji i široj javnosti. Nositelj CreArt projekta za Hrvatsku je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, a pored HDLU-a projekt okuplja mrežu partnera iz Genove i Leccea (IT), Clermont-Ferranda i Rouena (FR), Katowica i Lublina (PL), Skopja (MK), Liverpoola (UK), Kaunasa (LT) i Aveira (PT) koju koordinira Gradski ured za kulturu grada Valladolida (ES). Petogodišnji projekt CreArt 2.0. provodit će se od 2017. do 2021. godine.

Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb) koji imaju boravište/prebivalište u Gradu Zagrebu ili koji su rođeni u Gradu Zagrebu.

Rok prijave je 17. siječanj 2019.

Više informacija potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 07.01.2019