Crne krabulje | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Crne krabulje

Umjetničko-istraživački projekt i izložba u MMSU tematizira ekonomske migracije kao kolektivni fenomen, baveći se njihovim uzrocima, povodima, posljedicama i odnosima.

ROK: 20.10.2017

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci objavljuje Javni poziv za umjetničke radove na izložbi Crne krabulje koja se, nakon izložbe Između tamo i tamo: Anatomija privremenih migracija (MMSU, 2017.), održava kao druga epizoda EU projekta RISK CHANGE.

Umjetničko-istraživački projekt i izložba Crne krabulje tematizira ekonomske migracije kao kolektivni fenomen, baveći se njihovim uzrocima, povodima, posljedicama i odnosima između migranata i stanovnika na razini svakodnevnog života. Naglasak je na stanovništvu kao glavnom objektu biopolitke koji je konstantno pod sumnjom, prismotrom, nadzorom, što izražavaju migracijski procesi kao nastupanje izvanrednog stanja. Poveden idejama o izvanrednom stanju, projekt u fokus stavlja temu ekscesa kao suspenzije pravne države i bezakonja. S uporištem u socijalnoj filozofiji kao i svakodnevnom iskustvu, Crne krabulje objedinjuju migracijsku, radnu i ekonomsku problematiku, fokusirajući migracijsko polje kao mjesto ekscesa u neprestanom nastajanju.

Izabrani radovi bit će predstavljeni na izložbi koja će se održati od 8. prosinca 2017. do 22. veljače 2018. u MMSU. Nagrada za odabrani umjetnički rad iznosi 3000 kuna neto, bez obzira radi li se o umjetničkom kolektivu ili pojedincu. Troškovi prijevoza rada, putnih troškova i smještaja umjetnika bit će dodatno pokriveni.

Javni poziv otvoren je do 20. listopada, a više informacija potražite na službenoj stranici projekta.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 12.10.2017