Crnohumorni roman iscjeljujućeg učinka | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Crnohumorni roman iscjeljujućeg učinka

U novom Cruisingu sa Srđanom Sandićem književnica Božica Dragaš predstavlja svoj uspješni roman Taurus, a govori i o iskustvima pisanja te tabuima u književnosti.

16.04.2018 , Zagreb - net.kulturni klub mama

U ponedjeljak, 16. travnja u 19 sati na Cruisingu sa Srđanom Sandićem u MaMi gostuje književnica Božica Dragaš koja predstavlja svoj uspješni roman Taurus, ali govori i o knjižničarstvu, iskustvu pisanja i tabuima u književnosti. 

Božica Dragaš diplomirala je kroatistiku i južnoslavenske filologije, a potom i bibliotekarstvo, a izuzmu li se literarni radovi iz rane mladosti, pisati je počela tek nakon četrdesete. Godine 2015. u nakladi Algoritma objavljen joj je prvi roman Između koljena, a krajem 2017. u nakladi Hene objavljen je i drugi – Taurus

Na prvi pogled riječ je o crnohumornom romanu o ženi koja je odbila sjesti i ostarjeti ili, drugim riječima, leći i umrijeti. Samo na prvi pogled, jer Dragaš svojim pisanjem zalazi u dublje slojeve književnosti i stvarnosti, gdje humoristično nije samo smiješno, nego i razotkrivajuće, nekad bolno, često iscjeljujuće.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 13.04.2018