Crossovers 2011. | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Crossovers 2011.

Festival dokumentarnog rock filma DORF iz Vinkovaca i Festival evropskog filma Palić 2011 pozivaju filmske autore na sudjelovanje u radionici dokumentarnog glazbenog filma CROSSOVERS.

18.05.2011 - 10.06.2011

Za prijavu na radionicu je potrebno slijedeće:

- starost do 30 godina

- znanje engleskog jezika

- priložiti CV i dosadašnje radove u DVD formatu

- potvrda prebivališta na teritoriju Hrvatske (prednost imaju prijavljeni s područja Slavonije).

Radionicu će voditi redatelji Uli M. Schueppel i David Kleijwegt. Njemački redatelj Uli M. Schueppel autor je kultnog dokumentarnog filma o američkoj turneji grupe Nick Cave & the Bad Seeds Road to God Knows Where, kao i drugih igranih filmova za koje je osvajao prestižne filmske nagrade. Nizozemski redatelj David Kleijwegt je u svojoj bogatoj karijeri snimao dokumentarne filmove o nekim od najznačajnijih muzičkih skupina današnjice (Coco Rosie, Antony & the Johnsons, Devendra Banhart, Low i dr.), te sudjelovao u serijalu Lola Da Musica, jednoj od prvih europskih serija dokumentarnih glazbenih filmova.

Radionica CROSSOVERS će se održati u razdoblju od 16. do 22. srpnja 2011, tijekom trajanja 18. Festivala evropskog filma Palić.

Kroz teorijski i praktični rad polaznici će imati priliku da razmijene iskustva sa predavačima radeći na zajedničkom dokumentarnom projektu koji će pratiti pet koncerata suvremenih, inventivnih grupa iz Europe i Regije u okviru festivalskog programa Mladi autori Evrope.

Rezultat zajedničkog rada, u formi filmskog omnibusa, bit će premijerno prikazan na Festivalu dokumentarnog rock filma DORF 2012. godine u Vinkovcima, a nakon čega će biti predstavljen po Hrvatskoj, Srbiji i ostalim zemljama.

Organizatori radionice snose troškove boravka i prehrane na Paliću tijekom održavanja radionice.

Od ukupnog broja prijavljenih polaznika posebna komisija će odabrati 5 sudionika i objaviti njihova imena 20. lipnja. Pored sudionika iz Hrvatske na radionici CROSSOVERS će sudjelovati i 5 sudionika iz Srbije.

Prijave (kratak životopis i radovi) je potrebno  poslati do 10. lipnja na adresu:

Udruga ljubitelja filma RARE

A. Mihanovića 6

32100 Vinkovci

ili elektronski na mail.

Radionica CROSSOVERS je dio istoimenog projekta, koji je financiran iz fonda pretpristupne pomoći EU - IPA II Prekogranična suradnja Hrvatska – Srbija. Projekt su inicirali Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci i Otvoreni univerzitet iz Subotice, a traje 12 mjeseci i ima za cilj potaknuti prekograničnu kulturnu suradnju i razviti suradnju mladih umjetnika na području filma i glazbe.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 18.05.2011