Crtići u Primijenjenoj | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Crtići u Primijenjenoj

Udruga bivših učenika Škole Primjenjene umjetnosti i dizajna organizira izložbu autorskog animiranog filma.

09.11.2015 - 19.11.2015 , Zagreb - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi

FOTO: Lea Kralj Jager

  • A
  • +
  • -

UBU (Udruga bivših učenika ŠPUD-a) u suradnji sa Školom Primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb provodi projekt CUP – Crtići u Primijenjenoj koji će rezultirati izložbom autora animiranog filma, 9. studenog u 19 sati.

Ideja je CUP-a okupljanje autora u području animiranog filma, bivših učenika ŠPUD-a i njihovih suradnika, od sredine prošlog stoljeća do danas, umrežavajući autore po godinama, temama i produkcijskim kućama. Na izložbi  u Salonu bit će prikazana selekcija ranih radova autora nastalih za vrijeme njihovog školovanja u Primijenjenoj te pretežito autorski animirani filmovi objavljeni nakon školovanja s naglaskom na recentne radove. Samoj izložbi prethodit će online postava projekta na društvenim mrežama koja će funkcionirati kao interaktivna kampanja, a koja će okupljati ključne aktere ovog projekta povezujući ih s publikom.

"CUP je dio dugoročnog razvojnog projekta UBUdućnost, a  realizira se kroz jednogodišnje i dvogodišnje manje projekte koji okupljaju i istražuju rad i djelovanje bivših učenika ŠPUD-a po načelu nekih tematskih zamišljenih cjelina. Rezultat tog istraživanja je izložba, publikacija i popratni program. Publikacija u tom slučaju funkcionira kao monografija ŠPUD-a u nastanku. Prvi takav realiziran projekt bio je SUP - Strip u Primijenjenoj/ Od Julesa preko Novog kvadrata do danas. Ovaj projekt iz 2013. godine okupio je 35 autora stripa, bivših učenika ŠPUD-a i njihovih suradnika koji su se bavili ili se bave medijem stripa u razdoblju od sredine prošlog stoljeća do danas, kao i mlade generacije strip crtača čije vrijeme tek dolazi", istaknuli su voditelji projekta.

Izložba će biti postavljena u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi, u sklopu Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, do 19. studenog.  

Više informacija potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 04.11.2015